GETTING MY KüLTüR MANTARı TOHUMU TO WORK

Getting My kültür mantarı tohumu To Work

Getting My kültür mantarı tohumu To Work

Blog Article

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını yapın. Bu sırada nemlendirme işi yanında, sızan melas şerbetini de yığına yedirin. Kenar kısımları iyice bastırın. Bir buçBritish isles metre yükseklik ve genişlikte yeniden kalıp yapın.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

Bu işlem, mantar yetiştiriciliği için gerekli olan steril koşulların sağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, hijyenik koşulların sağlanması ve sterilizasyon işleminin doğru bir şekilde yapılması, istiridye mantarı tohumu hazırlarken önemlidir.

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Mantar tohumlarında olduğu gibi istiridye mantar tohumuda aslında, buğday, darı, kuşyemi gibi şeylere aşılanarak elde read more edilir.

Esnaf hibe desteği başvurusu yaralanmak için başvuru yapılması gereken yerler, hibe desteğinden yararlanabilecek iş grubunda olan esnafların merak ettikleri konuların...

Malta dil okulu ile en iyi şekilde dil öğrenmek aynı zamanda yurt dışı eğitim danışmanlığı hizmetleri almak ve geniş kapsamında...

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için suitable alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Toplam ağırlığın yüzde ikisi zaten yeterlidir ve toplam ağırlığın dörtte birine kadar spawn eklemek yanlış değildir. Dolayısıyla, substratın ağırlığının% 20-thirty’u arasında olduğundan fazla tahmin etmemesi veya fazla tahmin etmesi önemsizdir.

Report this page